Contentmarketing, een blijvertje - infour

Posted by | april 16, 2018 | Blog | No Comments

content

De manier waarop bedrijven en organisaties hun communicatie- en marketing inrichten is de laatste jaren veranderd. In plaats van traditionele middelen waarin producten of diensten worden aangeprezen (bijvoorbeeld advertenties), kiezen slimme marketeers steeds vaker voor een betrekkelijk nieuwe manier om de achterban of een breed publiek te bereiken. Dit gebeurt door relevante content te creëren, die mensen daadwerkelijk willen lezen of bekijken. Ook bij Infour zien we de interesse toenemen in deze vorm van marketing en communicatie, die contentmarketing heet.

Opvallen
In een wereld waarin consumenten dagelijks blootstaan aan een stortvloed aan informatie, is het als organisatie en onderneming noodzakelijk om de massa te ontstijgen. Want wie bekijkt er nog een reclamefilmpje waarin een bedrijf minutenlang uitlegt waarom hun product het beste is? Opvallen doe je wel door je te verplaatsen in de doelgroep, je af te vragen wat die wil lezen of zien, en van daar uit content te maken.

Een voorbeeld: een verzekeraar wil verzekeringen verkopen. In plaats van een commercial kiest hij voor een serie blogs. Daarin wordt onder andere uitgelegd hoe het bedrijf de hoogte van premies bepaalt, hoe fraude wordt opgespeurd en wat de meest voorkomende schades zijn. Informatieve en relevante content, waarmee de verzekeraar een positieve lading aan het merk geeft, naamsbekendheid creëert en zichzelf positioneert als een transparante en deskundige partij.

De vormen en mogelijkheden van contentmarketing zijn legio. De komende tijd gaan we vaker en dieper hierop in. Wil je hier niet op wachten? Schroom dan niet om ons te mailen of bellen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.