Relevant blijven: hoe doe je dat? - infour

Posted by | april 20, 2018 | Blog | No Comments

Zoals in veel vakgebieden volgen ontwikkelingen zich ook in de marketing- en communicatiewereld in een razendsnel tempo op. Wat vandaag helemaal ‘in’ is, is morgen misschien volledig achterhaald. Voor elke onderneming is het de uitdaging om de marketing en communicatie constant afgestemd te houden op de steeds veranderende wensen en verwachtingen van hun doelgroepen. Maar hoe blijf je voor hen altijd relevant?

Consumenten staan dagelijks bloot aan een stortvloed aan informatie: nieuwsberichten, televisiereportages, reclames, sociale media berichten en ga zo maar door. Vraag voor het slapen gaan aan een willekeurig iemand om te vertellen wat die dag het meest is bijgebleven, en ongetwijfeld komen alleen de meest opvallende, spraakmakendste en unieke onderwerpen ter sprake. Om je als onderneming echt in de gedachten van je doelgroepen te nestelen, moet je er dus bovenuit springen. Anders zijn dan andere en niet in herhaling vallen, in boodschap én in vorm.

Uitbreiding en differentiatie
Bij sommige bedrijven bestaan de marketingactiviteiten bijvoorbeeld standaard uit het plaatsen van advertenties in de plaatselijke krant. Vaak in dezelfde stijl, soms al jaren achtereen. Want waarom veranderen wat al jarenlang werkt. Of lijkt te werken? Vooropgesteld, we suggereren allerminst dat advertenties niet meer van deze tijd zijn. Maar met een uitbreiding en differentiatie van de bestaande communicatie- en marketingmiddelen verras je ongetwijfeld je doelgroepen, bereik je tevens nieuwe mensen en blijf je dus relevant.

Combinatie
De manier waarop je je doelgroepen het meest efficiënt raakt, verschilt per onderneming of organisatie. In veel gevallen is een combinatie van meer traditionele vormen (zoals advertenties of PR) met contentmarketing aan te bevelen. Welke vorm en middel je ook kiest, het is belangrijk om continu te blijven monitoren of dit daadwerkelijk het maximale resultaat oplevert – bijvoorbeeld bij het bereiken van je salesdoelstellingen. Alleen door een stevige vinger aan de pols te houden, kan je tijdig en waar nodig bijsturen. Ook dat is een voorwaarde om relevant te blijven.

Wil je eens met ons in gesprek over hoe je marketing en communicatie in te richten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.